У Києві офіційно стартував ХІ Дитячий пісенний конкурс Євробачення!

26 листопадаа 2013 15:39
1tv.com.ua

1tv.com.ua

У Національному палаці мистецтв “Україна” офіційно стартував Дитячий пісенний конкурс Євробачення, повідомляє “Перший Національний”. У церемонії відкриття взяли участь делегації з 12 країн, представники ЗМІ та зіркові гості.

Від імені Європейської мовної спілки до гостей звернувся виконавчий директор Дитячого Євробачення Владислав Яковлєв: “Для Європейської мовної спілки велика радість і честь перебувати в Києві й бачити тут так багато усміхнених облич – учасників, представників преси, делегації. Цього року ми проводимо Дитячий пісенний конкурс Євробачення вже водинадцяте, тому вирішили внести деякі зміни. Ми подумали, чому б не мати замість одного переможця трьох, чому б не запросити речників оголошувати результати голосування просто на сцені в Києві та чому б не запросити учасників самостійно обрати порядкові номери своїх виступів? Про решту нововведень можна буде дізнатися вже під час самого фіналу 30 листопада” повідомив Яковлєв.

На відкритті виступила переможниця Дитячого Євробачення-2012 Анастасія Петрик і подарувала всім свою нову пісню “Victory”.

На завершення церемонії відбулося жеребкування, під час якого всі дванадцять учасників конкурсу дізналися, в якому порядку вони виходитимуть на сцену 30 листопада. 

Нагадаємо, Україна вперше взяла участь у Дитячому Євробаченні у 2006 році. Конкурс проходив у Бухаресті.