У столиці підготували до зими снігоприбиральну техніку

26 листопадаа 2013 13:41
news.tochka.net

news.tochka.net

Прибирати дорожню мережу столиці в зимовий період будуть 297 одиниць спеціальної снігоприбиральної техніки, зокрема: 99 снігоочищувачів; 105 солерозкидувачів; 6 снігонавантажувачів; 070-336
35 навантажувачів посипальних матеріалів; 52 трактори зі снігоочисним обладнанням. Крім того, у разі виникнення надзвичайних ситуацій залучатиметься ще 42 одиниці власної допоміжної техніки, повідомляє УНН з посиланням на КК “Київавтодор”.

Також комунальна корпорація уклала угоди з 32 сторонніми підприємствами та організаціями міста на залучення 204 одиниць додаткової техніки. Наразі вирішується питання щодо додаткового залучення у разі виникнення надзвичайної ситуації 25 столичних підприємств, установ та організацій, які мають можливість надати машини й механізми для вивезення снігу (57 навантажувачів та 211 самоскидів). Залучатиметься й спецтехніка Збройних Сил України, зокрема, 34 тягачі, які використовуватимуться на 20 ділянках автошляхів столиці зі складними умовами руху (спуски/підйоми).
У “Київавтодорі” також зазначили, що в період снігопадів, ожеледиць та інших складних погодних умов дорожники, насамперед, виконуватимуть обробку технологічними матеріалами проїжджих частин вулиць столиці зі складними умовами руху, головних магістралей, вулиць центральних частин міста та вулиць, якими проходять маршрути руху громадського транспорту загального користування, після чого аналогічні заходи буде вжито на інших балансових територіях.
Додамо, що зимове утримання інших території міста буде також здійснюватись організаціями, відповідно до їхньої балансової належності, зокрема, КП “Київпастранс”, КП “Київський метрополітен”, КП “Київтранспарксервіс”, “Київзеленбуд” та районні в місті Києві державні адміністрації.070-341