В Києві суд заважає прибрати тисячу кіосків

22 листопадаа 2013 12:08

Комунальне підприємство “Благоустрій” не може прибрати близько 1 тис. МАФів та кіосків, що розміщенні в столиці. Про це повідомив директор департаменту благоустрою та контролю за навколишнім середовищем КМДА Сергій Садовой, передає кореспондент радіо “Київ 98 FM”. “1 тис. кіосків не можуть знести в Києві. Останнього разу до нас прийшла з Деснянського суду ухвала. Це не просто ухвала на декілька кіосків, а на цілі ряди. 4 райони – Голосіївський, Печерський, Шевченківський, Подільській – по 200-300 метрів кіосків”,- повідомив С. Садовий. У свою чергу перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко поінформував, що в адміністрації вивчають питання щодо оскарження дій суддів в Вищій раді юстиції.

“Візьміть Дарницький суд. Там половина рішень, де кіоски почали ставити вчора, а рішення суду вже було від 11 жовтня. Тоді кіосків там не було, а їх вже не можливо знімати. Зберіть матеріали і подайте до Вищої ради юстиції. І коли з судді знімуть право судити, тоді він все зрозуміє. І це буду сигнал для всіх”, – зазначив А. Голубченко.
Крім того, він поінформував, що КМДА по всім судовим ухвалам подає апеляції, які вирішуються на користь міста. Також до власників МАФів, які відстоювали розміщення кіосків за допомогою судів, після введення схеми порядку встановлення МАФів буде “особливе ставлення”.