Активісти збираються на Михайлівській площі для підтримки арештованих за штурм Банкової

4 Грудня 2013 14:57

333

tsn.ua

tsn.ua

Мітингувальників закликали підтримати дев’ятьох арештованих людей.

Активісти збираються пройти ходою до СІЗО Активісти Євромайдану закликали мітингувальників прийти сьогодні на Михайлівську площу та підтримати дев’ятьох людей, яких заарештували напередодні за підозру у штурмі Адміністрації президента. Своє оголошення організатори акції розмістили на сторінці у Facebook.

«Акція в підтримку невинних людей, які арештовані, звіряче побиті та звинувачені в організації штурму Адміністрації президента. Більшість було затримано далеко від місця події, фактично на перехресті Інститутської-Банкової. Їх хочуть зробити винуватцями і дати по кілька років, тому тримають як злочинців. Всі вони були звіряче побиті після затримання», — повідомляють організатори у групі.

Людей закликали зібратися о 14:00 на Михайлівській площі та вирушити ходою до Шевченківського суду, а потім до ізолятора у провулку Косогірному, 7, де знаходяться підозрювані. «Акція громадянська, беріть плакати та транспоранти з власною думкою! Мовчати неможливо!» — закликали організатори.

Хода до СІЗО Facebook Маршрут ходи Сайт Lb.ua надає повний перелік арештованих за підозрою у штурмі Банкової: Сергій Нужненко, Ярослав Притуленко, Юрій Болотов, Олександр Остащенко, Микола Лазаровський, Єгор Превир, Владистав Загоровко, Валерій Гарагуц, Геннадій Черевко. Як повідомлялося раніше, учасників кривавої бійки на Банковій кинули за ґрати на два місяці.

Джерело: ТСН