Азаров дав зрозуміти, що в разі провалу єврореволюції пересаджають усіх

4 Грудня 2013 11:08

Прем’єр Микола Азаров знову попереджає про кримінальну відповідальність за блокування роботи державних установ, як звичайних людей, так і політиків.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, інформує “Українська правда”.
“Окремі політичні сили, не маючи ніякого конструктивного плану скеровують вуличні протести на насильство, противоправне захоплення адміністративних і громадських будівель, перешкоджання роботі державних установ. Це кримінальний злочин”, – заявив він.
“Я хочу запитати так званих лідерів вуличних протестів, хто візьме на себе відповідальність за ці злочини? І хто готовий нести кримінальну відповідальність? Я вимагаю, щоб, так звані, лідери не ховались за спини людей, а публічно і чітко заявили, хто персонально за це відповідає”, – зазначив він.

“І людям хочу сказати: ваші ватажки штовхають вас на злочин. Вони будуть намагатися сховатись за депутатською недоторканістю. А вам ховатись немає за кого. А відповідальність неминуча. Тому зупиніться і не чиніть це”, – попередив він.
“Ми готові забезпечити будь-які мирні форми протесту, готові навіть забезпечити мирне пікетування тих органів влади, до яких є претензії. Мирні пікети ми будемо охороняти і безумовно захищати права громадян. Але ми вимагаємо припинити свавілля і проводити протестні акції у формах, передбачених Конституцією і законами”, – зазначив він.