Бюджетний процес треба розпочинати, але за бюджет, який ніхто навіть не читав, голосувати безвідповідально – Томенко

18 Грудня 2013 16:36
polittech.org

polittech.org

«Концепція влади, згідно з якою у четвер, на честь Дня Святого Миколая, ми маємо заслухати доповідь Уряду, презентацію Державного бюджету на 2014 рік, а потім у першому, другому читаннях та в цілому його ухвалити, виглядає як мінімум безвідповідально і зневажливо для народних депутатів та всіх громадян», – вважає народний депутат Микола Томенко.

За його словами, Проект бюджету бачили лише члени Уряду. Зрозуміло, що сьогодні його затвердять, і лише вночі проект Держбюджету перетне територію Верховної Ради. «Народні депутати зможуть його побачити не раніше завтрашнього дня. Як можна ухвалювати бюджет, який ніхто не читав, не аналізував, не розглядав у Комітетах, я не розумію», – зазначив політик.

Тому, за його словами, опозиція не заперечує на початку бюджетного процесу, тобто – його презентації, але необхідно знайти час на обговорення даного Проекту бюджету, його аналіз, внесення пропозицій за участі представників місцевого самоврядування та депутатського корпусу, а потім зібратися на окреме засідання парламенту для його ухвалення в цілому.

«Отож, бюджетний процес треба розпочинати. Але за бюджет, який ніхто навіть не читав, голосувати в цілому не можна», – підсумував Микола Томенко.