Єдиним кандидатом від опозиції повинен бути той, який переможе Віктора Януковича у другому турі з великим відривом -Томенко

21 Грудня 2013 18:47
dt.ua

dt.ua

Єдиного кандидата у президенти від опозиції необхідно визначити після рішення Європейського суду з прав людини щодо Тимошенко, вважає Томенко.

На цьому він наголосив під час брифінгу у Штабі національного спротиву, відповідаючи на запитання журналістів щодо актуальності питання висунення єдиного кандидата у президенти від опозиції, повідомляє прес-служба народного депутата.

Томенко також зазначив, що він стурбований двома тенденціями. По-перше, спробою перетворити висунення єдиного опозиційного кандидата у президенти на фарс, коли вони самопроголошуються ледь не зі сцени Євромайдану. «У нас і так вже багато самопроголошених комісарів, комендантів та інших керівників. Очевидно, що єдиний кандидат у президенти від опозиції – це занадто відповідальна річ, щоб це робити під час мітингу», – вважає політик. На його думку, необхідно створити експертну групу, яка повинна визначити єдиного кандидата з числа найпопулярніших кандидатів та тих, кого найбільше підтримує українське суспільство.

«Очевидно, що на сьогодні, за даними експертів і соціологів, серед опозиційних кандидатів найбільшу підтримку мають Юлія Тимошенко та Віталій Кличко. Всі решта – далеко позаду. Саме це вимагає від нас ухвалювати рішення про єдиного кандидата після рішення Європейського суду з прав людини, оскільки якщо це робити зараз, то вийде, що не розглядатиметься варіант найрейтинговішого кандидата від опозиції», – зауважив Томенко. На його переконання, з моральної точки зору неправильно сьогодні виключати Юлію Тимошенко з процесу визначення єдиного кандидата, наче її не існує. «Після рішення Європейського суду з прав людини, яке, як прогнозують, відбудеться у квітні, ми ще встигнемо це зробити до президентської кампанії», – зазначив Микола Томенко. Він наголосив, що єдиним кандидатом від опозиції повинен бути той кандидат, який переможе Віктора Януковича у другому турі з великим відривом, оскільки задля перемогти треба буде долати і адмінресурс, і можливі фальсифікації.

Джерело: УНІАН