ЄС повинен заморозити активи причетних до насильства в Україні – іноЗМІ

3 Грудня 2013 16:21
www.novostimira.com.ua

www.novostimira.com.ua

“Потрібно заморозити активи причетних до насильства в Україні та відмовити таким особам у наданні віз”, йдеться у статті британського видання The Financial Times, повідомляє УНН.

На думку видання, “вже давно зрозуміло, що Януковичу дорожче збереження його особистої влади, ніж інтереси України”, а від Угоди про асоціацію з ЄС він відмовився, “керуючись інстинктом самозбереження”.
“На вихідних мирну демонстрацію,  що висловлювала свою підтримку Угоді з ЄС, брутально атакував озброєний „Беркут“, використовуючи сльозогінний газ та кийки. Людей переслідували на вулицях, коли вони намагалися втекти”, — йдеться у редакційній статті.
The Financial Times наголошує, що на це насильство потрібно дати жорстку відповідь, використовуючи гостру зацікавленість українських посадовців у власній вигоді:

“Високопосадовці мають банківські рахунки на Заході, їх діти навчаються на Заході. ЄС повинен чітко заявити, що заморозить активи будь-кого причетного до цього насильства та відмовить таким особам у наданні віз”.

Газета не згодна, що ЄС повинен запропонувати умови, які були б прийнятними для української влади: “Компроміс став би зрадою європейських принципів, які підтримує більшість українців”.