Хлібне дітище регіонала монополізує Київ

23 Грудня 2013 14:17

Корпорація “Кулиничі” незаконно встановила у Голосіївському районі Києва понад 30 кіосків.

Про це у своєму блозі пише громадський діяч Юрій Андреєв. За його словами, кіоски були встановлені за одну ніч і вже на ранок запрацювали.

Фото з блогу Юрія Андрєєва

Фото з блогу Юрія Андрєєва

 

Фото з блогу Юрія Андрєєва

Фото з блогу Юрія Андрєєва

“Встановлені МАФи з усіма можливими порушеннями – прямо на зупинках громадського транспорту, на зелених зонах, відстань від кіосків до виходів з метрополітену не більше десяти метрів метрів, при необхідних мінімум двадцяти”, – пише Андреєв.

Крім того, підкреслює він, в Києві діє мораторій на встановлення в малих архітектурних форм.

Як відомо, “Кулиничі” пов’язують з регіоналом Володимиром Мисиком. Андреєв також стверджує, що співвласником компанії ще є син прем’єр-міністра України Миколи Азарова Олексій Азаров.

Останнім часом у Києві вже закрили цілий ряд хлібзаводів, що входили свого часу до об’єднання “Київхліб”. На фоні цього “Кулиничі” навпаки розширюють свою присутність в місті, що дає підстави стверджувати про намагання монополізувати столичний ринок хліба.

Крім того, інформація про незаконно встановлені кіоски цієї компанії з’являється вже не вперше. На початку серпня у Вишневому та Голосіївському районі Києва, прямо у паркових зонах (що заборонено законодавством) з’явились кілька кіосків “Кулиничів”.

На запит “Української правди” в департаменті промисловості та розвитку торгівлі КМДА повідомили, що з “Кулиничами” угод не укладали. Однак кіоски залишалися на місці й вже почали роботу.

Джерело: Українська правда