Хто дзвонив у дзвони Михайлівського собору у Києві в ніч на 11 грудня?

18 Грудня 2013 21:42

Пам’ятаєте дзвони у Михайлівському соборі Києва в ніч з 10 на 11 грудня? Вони віщували біду, що цілком могла статись… Це була ніч, коли силовики знесли наметове містечко євромітингувальників на Майдані Незалежності.

О першій годині ночі 24-річного Івана, аспіранта Київської Богословської академії і дзвонаря Михайлівського Золотоверхого Собору  підняв телефонний дзвінок.

Ivan

За годину йому надійшло понад 70 телефонних дзвінків.  Жінки, які побачили, що коїться на Майдані, говорили й плакали. Просили, щоб у Михайлівській церкві терміново дзвонили в дзвони. Важко повірити, але частина дзвінків була з-за кордону. Звідки люди дізналися номер телефону? Як виявилось – з сайту, адже Іван – адміністратор сайту монастиря і там, відповідно, є його контакти.

Після телефонного дзвінка наміснику єпіскопу Агапіту Іван отримав благословення й дозвіл дзвонити. О 2 годині 16 хвилин почали бити дзвони Михайлівського собору, як під час небезпеки в часи Середньовіччя. Він дзвонив з 2-гої ночі до 5-ї години ранку. Спочатку сам, потім з допомогою ще чотирьох парубків. Почувши дзвін, небайдужі кияни, передчуваючи біду, бігли на Майдан. 

Джерело: Інтерес