Кияни на “Лексусах” і “Ланосах” четверту добу влаштовують шоу на дорогах заради Євромайдану

4 Грудня 2013 19:24
www.0542.ua

www.0542.ua

У Києві, попри повідомлення, що проти учасників автопробігу за Євромайдан порушили кримінальні справи, сотні автомобілістів з українською символікою продовжують щовечора їздити вулицями столиці.

На вулицях можна побачити мітингувальників з прапорами України та ЄС і на “Ланосах”, і на “Лексусах”, повідомляє ТСН. “Чим більше у нас буде такого шоу, тим більше ми будемо привертати увагу, тим більше до нас буде приєднуватися нових людей”, – кажуть активісти. Цього разу протестувальники на колесах збиралися біля пам’ятника засновникам Києва. Тепер у них є командир. Після повідомлення, що проти кількох учасників відкрили кримінальні провадження, говорити відкрито погоджуються не всі. Ті, хто все ж зголошується, кажуть, що у них мета не змінилася. У міліції іформацію про кримінальні провадження не підтвердили.

Організатори автопробігу кажуть, що їм погрожували, проте юристи запевняють, що участь у пробігу – не порушення.  У маршруті, який щоразу змінюється, завжди залишається Майдан Незалежності.

Якщо в суботу стартувало сто автівок, то сьогодні лише з набережної рушило щонайменше триста. Активісти кажуть, щовечора виїжджатимуть дорогами України допоки стоятиме Євромайдан.