Кияни зустрічатимуть Святого Миколая з ялинками і дідухом

17 Грудня 2013 10:34
ukranews.com

ukranews.com

Цього року Київ зустрічатиме новорічно-різдвяні свята не з однією, а відразу з трьома центральними ялинками та дідухом.

Перші дві – одну живу, прикрашену іграшками, що зробили діти і другу, створену з прапорів країн Європи – зробили мітингувальники на Майдані Незалежності.

Активісти Євромайдану зазначають, що сьогодні Майдан Незалежності відвідують сотні тисяч людей і дві ялинки – жива і символічна створять святкову атмосферу та піднесений настрій.

honchar.org.ua

honchar.org.ua

Соборний Дідух України на ЄвроМайдані встановили Музей Івана Гончара і Творча Майстерня “Етнотолока”.

ru.tsn.ua

ru.tsn.ua

А на третю ялинку запрошує міська влада. Її встановили теж у центрі столиці біля арки Дружби Народів. Комунальники там вже заливають ковзанку і обіцяють запалення святкових вогнів ялинки у День Cвятого Миколая 19 грудня.

Також у День Святого Миколая ялинки засвітяться у всіх районах Києва. Зокрема, у Голосіївському – 19 грудня на майданчику біля ТРЦ «Океан-Плаза» (Либідська площа) малечу очікуватимуть конкурси, ігри, яскрава мультпрограма на великому екрані і новорічний Парад Дідів Морозів.

Свої святкові програми пропонують і культурні центри столиці.

З 6 до 30 грудня у Мамаєвій Слободі (вул. М.Донця, 2) відкрилася Головна Резиденція Святого Миколая. Вже сьогодні Святий отримує листи від хлопчиків та дівчаток з усієї України.

«Наш український Святий Миколай одягнений у священичі ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш. На голові має гетьманську шапку. Але крім зовнішніх ознак він ще добра, щира, привітна людина, котра, на відміну від його англо-саксонських та російських аналогів (Санта Клаус, Дєд Мороз), не махає крючковатою палицею (посохом), йдучи по лісу, а цілком у цивілізованій гостинній атмосфері традиційної Наддніпрянської хати, оздобленої рушниками, божниками та іншим хатнім начинням, виконує на старосвітській лірі канти 17-18 століття. Разом із дітьми, аби ті не були лінивими чистоплюями, випікає в печі справжні печатні пряники – медівники, або ж як їх всі називають “Миколайчики”, йдеться на сайті Центру народознавства.

Попередньо домовитись про проведення майстер-класів або ж придбати печатний медовий пряник – “миколайчик» можна за тел.: 361-98-48; 066-091-10-76; 095-326-64-53, або ж за електронною адресою:mamayevasloboda@gmail.com.

З 19 грудня 2013 року до 19 січня 2014 року на гостину запрошує Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогово.

Зимова програма «Зустріч зі святим Миколаєм» діятиме для дошкільнят і для школярів молодших класів.

Вартість на одну особу – 45,00 грн.(зустріч зі Святим Миколаєм та подарунок)
Додатково сплачується: вхідний квиток, екскурсія.

Для школярів молодших і середніх класів у програму «У гості до святого Миколая» входить екскурсія з відвідуванням садиб у музеї, а також проведення майстер-класів з різдвяної атрибутики.

Під час святкової програми помічники Святого Миколая навчать дітей традиційним народним пісням, народному танцю, пограють з ними у казку, допоможуть зробити різдвяний сувенір, який залишиться на спогади.

Вартість програми – 100 грн. за особу

У вартість входить: вхід до музею, екскурсія , майстер-клас, розважальна програма, подарунок.

З 20 по 29 грудня три рази на день відкриває свої двері для всіх бажаючих «КАЗКОВА КРАЇНА».

« Казкова країна » – це інтерактивне шоу для дітей і дорослих. Його особливістю є можливість кожного гостя взяти участь у виставі. Актори « Казкова країна » знаходяться не на сцені , а серед глядачів і залучають їх до гри.

Місце проведення: Мистецький Арсенал , вул. Лаврська 10-12 (м. Арсенальна )

Час проведення: 19-29 грудня 2013

Розклад відкриттів : 11:00 – 13:00 – перший спектакль
14:00 – 16:00 – другий спектакль
17:00 – 19:00 – третій спектакль
Вік: 2,5 – 12 років ( активності та ігри , розраховані на дітей цього вікового діапазону , ігри та активності також діляться на активні , творчі , спокійні )

22-23 грудня в Палаці Спорту Льодове шоу «Лускунчик ХХI століття». 

Вистава створена за мотивами казки Е. Гофмана на музику П. Чайковського.

Льодове шоу «Лускунчик – ХХI століття » , Палац Спорту :
22 грудня ( неділя ) початок шоу – о 16.00 і 19.00
23 грудня ( понеділок ) початок шоу – о 14.00 і 19.00
Ціна квитків: від 60 до 270 грн.

З 25 грудня 2013 по 10 січня 2014 року феєричне новорічне шоу у «Палаці Україна». На виставі актори , ілюзіоністи, акробати та артисти балету покажуть свою майстерність, а сучасні мультимедійні технології і неймовірні спецефекти допоможуть кожному потрапити у чарівний світ Нового 2014 року.

Початок театралізованих музичних вистав в 11:00 і 14:00 годині.

Підготувала Аліна Астахова

Джерела: Мамаєва Слобода, Музей І. Гончара, Музей Пирогово