Майдан відстояв тривожну ніч перед візитом Януковича в Москву

17 Грудня 2013 09:12
www.radiosvoboda.org

www.radiosvoboda.org

Побоювання про можливий нічний розгін мітингу противників нинішньої влади не підтвердилися. Про це 17 грудня зі сцени заявив народний депутат, комендант Майдану Андрій Парубій.

“Була інформація, що він (Віктор Янукович – ред.) спробує цієї ночі розігнати Майдан, щоб показати Путіну, що він хазяїн і здатний врегулювати ситуацію … цілу ніч внутрішні війська і “Беркут” перебували у Маріїнському парку та біля адміністрації президента у повній екіпіровці. Буквально кілька хвилини (станом на 4:00 – Ред.) їх відвели у казарми” , – пояснив Парубій.

Він підкреслив, що це ще одна перемога учасників Майдану.

“Це ще одна наша перемога, я вітаю вас!. Я впевнений, що ми не допустимо підписання якихось угод про здачу України”, – підкреслив Парубій.

Тим часом на Майдані Незалежності триває концерт. Обстановка – спокійна.

У Маріїнському парку, де проводять свій мітинг прихильники нинішньої влади, люди гріються біля наметового містечка.

Обстановка в обох таборах спокійна, жодних конфліктів не виникало.

Крім того, за словами Парубія вже більше 5 тис. людей з числа мітингувальників на Майдані записалися в загони самооборони.

Він також закликав усіх бажаючих продовжити формування загонів самооборони, зазначивши, що у випадку, якщо їхня чисельність перевищить 6 тис. осіб, що відповідає кількості особового складу спецпідрозділу “Беркут”, мітингувальники зможуть не тільки оборонятися, а й атакувати.

Як повідомлялось, 16 грудня Печерський районний суд переніс розгляд справи за позовом Київради щодо усунення перешкод у користуванні центральними вулицями столиці на 28 січня.

Народний депутат Юрій Одарченко заявив, що відкладення розгляду на такий великий строк робить позов позбавленим сенсу. «Таким чином можемо стверджувати: Майдан – є і він продовжить стояти до задоволення його вимог» – сказав він.

Джерело: Тиждень.ua