На Майдані ухвалено заборону підписувати угоду про вступ України до МС

15 Грудня 2013 15:03
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Майдан ухвалив резолюцію, якою заборонив Президенту України Віктору Януковичу підписувати угоду про вступ України до Митного союзу з Росією, білоруссю та Казахстаном.350-001

Як передає УНІАН, голосування відбулося шляхом підняття рук учасників народного віча «День гідності» на столичному Майдані Незалежності. У резолюції зазначається, що 17 грудня о 18.00 на Майдані має зібратися чергове віче.

Як ідеться у резолюції, “ми категорично забороняємо підписувати угоду про приєднання України до Митного союзу”. “На 18-ту годину 17 грудня – дату можливого підписання угоди – Майдан постановляє зібрати чергове народне віче, щоб сотні тисяч людей самою своєю присутністю застерігали Януковича від акту державної зради. А в разі, якщо він проігнорує наше попередження, щоб ми могли ухвалити оперативні рішення на захист суверенітету України і самого права на її існування як незалежної держави”.

У резолюції сказано, що Україна більше не буде “губернією Російської імперії”. Україна обов`язково буде членом Євросоюзу.

Як відомо, 17 грудня у Москві відбудеться засідання Українсько-Російської міждержавної комісії під головуванням президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна.JN0-533