На Майдані з’явився міжконфесійний храм

7 Грудня 2013 14:09
ridna.ua

ridna.ua

На Майдані Незалежності , неподалік від стели , представники УГКЦ встановили намет – каплицю польового храму. Від решти наметів він відрізняється тим , що на ньому встановлено хрест , а всередині є вівтар , ікони , свічки , повідомляє ЛІГА.net., посилаючись на релігійно- інформаційну службу України ( РІСУ). 

Ідея встановити каплицю належить декану Київському УГКЦ отцю Ігору Онишкевичу. Священик хотів , щоб кожен учасник акції, незалежно від конфесійної приналежності, міг сюди прийти і помолитися.

«Першу Службу Божу тут відправили ієромонахи УГКЦ. А вже вночі в храмі молився священик УПЦ КП разом зі своїми віруючими » , – розповів отець Леонід Григоренко.

Священнослужитель повідомив, що каплиця тут буде стояти доти, поки триватимуть акції протесту, і Майдан не покинуть мітингувальники. Онишкевич вже призначив священиків, які тут проводитимуть Богослужіння, і встановив для них графік чергувань.

«Сьогодні наша каплиця була заповнена віруючими , а хто не помістився, стояли на вулиці. Втім , кількість учасників для нас не має великого значення. Якщо хоч хтось один тут знайде Бога, світло, душевний спокій, то каплицю варто відкрити і для однієї людини» , – зазначив отець Леонід .

Нагадаємо , лідери християнських і мусульманських громад в Україні засудили силовий розгром Евромайдана .