На телевізійному просторі України буде порушений баланс об’єктивності

26 Грудня 2013 19:22
www.radiosvoboda.org

www.radiosvoboda.org

Шеф-редактор інтернет-видання “Телекритика” Наталія Лигачова, коментуючи ситуацію, що склалася в колективі телеканалу “Інтер” повідомила, що оскільки на посаду заступника голови президентської адміністрації призначили Юрія Чмиря – він буде виконувати роль “”смотрящего” за телеканалами, який насамперед буде піклуватися про відображення інтересів Януковича на телевізійному просторі”.

За словами Лигачової, на телеканалі “Інтер” вже були проведені розмови з менеджерами, які написали заяви на звільнення. “Їм пропонували знімати обличчя людей крупним планом на Антимайдані, а потім зробити їх учасниками Євромайдану”, – навела приклад шеф-редактор “Телекритики”.

“Зрозуміло, що і до того телеканали так чи інакше щось показували, щось не показували, щось замовчували, десь маніпулювали. Зараз йде мова про більш жорсткі маніпуляції. І та команда, яка працювала на “Інтері”, вона була неготова до жорстких темників. І вона пішла. Що буде відбуватися на інших телеканалах, ми будемо дивитися по ефіру”, – пояснила Лигачова.

Також, шеф-редактор “Телекритики” повідомила, що зі слів самих журналістів “Інтера”, на телеканалі будуть “посилені правила гри”.

“Їм будуть вже безпосередньо вручну давати вказівки: ось це показувати, а це не показувати. І в гіршому випадку, ніж до того, як був якийсь визначений компроміс”, – зауважила Лигачова.

Зараз, за словами Лигачової, телебачення все більше виконуватиме пропагандистську функцію в інтересах Януковича.

Джерело: Телекритика