Незвичайна виставка фотографій на фасаді старого будинку у Києві.

24 Грудня 2013 20:35
Фото С. Харченко

Фото С. Харченко

24 грудня в Києві вперше розпочала роботу незвичайна виставка – у вікна покинутого будинку неподалік від Золотих Воріт виставили 14 фотографій у стилі «ретро».

Мистецький проект «Заглядаючи у вікна» організували за участю Української асоціації професійних фотографів.

У вікнах будинку № 15 по вулиці Ярославів Вал розмістили двохметрові копії фотознімків 1900-1920 років. Їх оригінали взяли у київських колекціонерів, а надрукували на аркушах з полівінілхлориду. Завдяки стійкості цього матеріалу до погодних явищем фотографії не втрачають вигляд протягом п’яти років.

Облаштування виставки коштувало 14 тисяч гривень. Їх виділив меценат, який побажав залишитися невідомим. «У Києві меценати були в усі часи, тому люди відгукнулися вже за кілька днів. Такої виставки в Україні ще не було, хоча в інших країнах їх вже давно практикують  для популяризації фотографії та облагородження старої архітектури міста», – розповів про новий проект заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Організатори планують розвивати ідею і прикрасити фотографіями інші покинуті будинки. Швидше за все, друга така виставка з’явиться навпроти Будинку-музею Тараса Шевченка, неподалік від Майдану Незалежності.

Джерело: Вісті