Новий рік кияни святкуватимуть традиційно, а даруватимуть здебільшого солодощі, косметику і парфуми

24 Грудня 2013 15:13
modna.ua

modna.ua

Жителі столиці намагаючись економити, обиратимуть цього року товари ретельно і виважено, шукаючи найкращі пропозиції в магазинах і проводячи моніторинг відгуків на інтернет-сторінках.

Про це свідчать дані щорічного дослідження настроїв українських споживачів у сезон новорічних і різдвяних свят 2013-2014 років компанії “Делойт”.
“Більшість респондентів вважає, що витрати на подарунки зростуть. А от сума бюджету на новорічний стіл залишиться майже незмінною, насамперед за рахунок більш зваженої поведінки покупців”, – відзначає Ольга Шамрицька, старший менеджер компанії “Делойт”.

Згідно з опитуванням, святковий бюджет складе у середньому близько 4 тисяч грн., а на подарунки з нього піде третина грошей.

Найбажанішим подарунком у цьому році став смартфони. Він вперше витіснив комп’ютер та ноутбук. Також до трійки дарунків, що найчастіше замовляють на свята, увійшли гроші і подорожі.
Проте не всі кияни отримають те, що замовили. Гроші збираються дарувати 22% опитаних, смартфони планують купити на подарунок 11%, а подорожі – лише 8%.
Всі інші своїм рідним та близьким даруватимуть солодощі, косметику або парфуми.
Що ж до самого святкування, то левова частка киян залишаються прихильниками традиційного Нового року – з олів’є, шампанським і мандаринами.

До речі, у такий спосіб відзначатимуть свято і деякі політики.

Зокрема, Арсеній Яценюк розповів, що його діти завжди з нетерпінням чекають на Новий рік через подарунки. Що подарує цьогоріч своїм двом донечкам – ще остаточно не вирішив, утім їх уподобання знає.

“Старша – дитина Інтернету. Цікавлять тільки гаджети. Меншу ще ляльки”, – розповідає татко-політик. Не залишиться без подарунку і дружина Арсенія Петровича, Терезія, утім, що саме вона отримає – політик не зізнається.

Також «радикальний” Олег Ляшко дуже любить Новий рік і завжди дарує подарунки родині. “Я ще думаю над подарунками, – повідомив Олег Ляшко. – Можливо доньці фарби подарую, вона в мене росте майбутньою художницею”. Відзначати свято Ляшко планує вдома, за сімейним столом, “з дружиною, дочкою, мамами, родичами і друзями”. Також нардеп розповів, що не обходиться Новий рік у нього без таких атрибутів свята, як бенгальські вогні та салют. “Обов’язково стрельнемо з балкону чи за столом”, – пообіцяв нардеп.

Джерело: Рідний Київ