Опозиція оскаржить арешт мітингувальників

4 Грудня 2013 11:49
Фото Дмитра Ларіна

Фото Дмитра Ларіна

Опозиція має намір подати апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду Києва, який на два місяці заарештував дев’ятьох людей за підозрою в організації масових заворушень біля адміністрації президента 1 грудня, повідомляє “Радіо Свобода”.

«Зараз ми подаємо апеляційну скаргу. Офіційно звертаємося, передусім, до міжнародної громадськості, щоб такі судові рішення, які вчора ухвалив Шевченківський суд, стали предметом розгляду міжнародної громадськості», – заявив лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, опозиція вимагає від суддів Апеляційного суду розглянути їхні скарги, скасувати рішення Шевченківського суду і звільнити людей.

Також опозиція просить суд притягти до відповідальності співробітників спецпідрозділу «Беркут», які били людей.

За словами Яценюка, рішення судів про арешт мітингувальників сфальсифіковані, і є абсолютно абсурдними.

Яценюк наголосив, що опозиція заблокувала парламент у зв’язку з вимогою відставки Кабінету міністрів і звільнення заарештованих мітингувальників.

Вчора Шевченківський райсуд Києва заарештував на 60 днів дев’ятьох людей, підозрюваних у хуліганських діях під час масових акцій протесту 1 грудня біля адміністрації президента на вулиці Банковій.

1 грудня люди в масках привезли на Банкову грейдер і намагалися прорватися через кордон міліції, що забезпечував охорону, до будівлі адміністрації.