Опозиція закликала людей блокувати “кишенькові суди”

5 Грудня 2013 13:14
24tv.ua

24tv.ua

Опозиція має намір в четвер вивести людей для блокування судів.
Про це перед присутніми біля Верховної Ради заявив лідер партії “УДАР” Віталій Кличко, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
“До нас приєднується все більше і більше людей. Сьогодні ми будемо блокувати суди, тому що вони “кишенькові”. Вони зробили так, що хлопців, яких побив “Беркут”, зробили винними”, – сказав Кличко.
“Ми бачимо, що це велика політична криза. Ми будемо робити все для того, щоб тиснути на владу мирно. Ніяких провокацій!”, – звернувся він до мітингувальників.

Напередодні лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк заявив, що опозиція має намір подати апеляційну скаргу на рішення суду про арешт на 2 місяці дев’ятьох людей, підозрюваних в організації масових заворушень біля будівлі адміністрації президента 1 грудня.
Шевченківський районний суд Києві 3 грудня ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці всім дев’ятьом молодим людям, які підозрюються в організації масових заворушень на вулиці Банковій.
Представники опозиції наголошували, що кордон міліції атакували підкуплені владою провокатори, щоб спровокувати силовий варіант розгону акції.
При цьому на вулиці знаходилося багато мирних учасників акції, які не брали активної участі у протистояннях, але виявилися серед постраждалих в ході зачистки.