Парламентарі відклали голосування по бюджету-2014

19 Грудня 2013 12:13
bukinfo.com.ua

bukinfo.com.ua

Опозиція і голова Верховної Ради Володимир Рибак домовилися, що сьогодні не буду голосувати за проект бюджету-2014.

“Сьогодні ми на засіданні в Рибака прийшли до згоди, що сьогодні закон про державний бюджет голосуватися не буде”, – сказав голова фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Арсеній Яценюк.

При цьому він зазначив, що максимум, чого варто очікувати в четвер, – це подання Міністерством фінансів у парламенті законопроекту про держбюджет-2014.

“Далі, як і передбачено регламентом, процедура розгляду законопроекту має вже відбудуться в наступному році, не раніше, ніж через два тижні, тобто фактично 14-16 січня ми можемо повернуться до розгляду питання законопроекту про держбюджет у першому й у другому читанні”, – наголосив Яценюк.

Крім цього він заявив, що законопроект про бюджет неприйнятний, тому що суперечить окремим рішенням Конституційного Суду.

Зокрема він проінформував, що проектом передбачається зупинка дій соціальних законів, а саме зупинка виплат різним категоріям населення, наприклад афганцям і чорнобильцям.

Таким чином, на його думку, цей законопроект не може розглядатися в такому виді.

Як повідомляло агентство, депутат Ради, голова парламентського комітету з питань бюджету Євгеній Гєллєр (фракція Партії регіонів) пропонує парламенту прийняти законопроект про державний бюджет на 2014 рік 24 грудня.

“За бюджет, який ніхто не читав, не аналізував, не розглядав у Комітетах,  голосувати безвідповідально», – зазначив народний депутат Микола Томенко.

Джерело: Українські новини