Петрівську алею та Паркову дорогу розширять ще на одну полосу

4 Грудня 2013 10:46
ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

З початку наступного року планується масштабна реконструкція Паркової дороги. На проект, що буде реалізовуватися протягом двох років, передбачається витратити 270 млн грн. Після його завершення пропускна спроможність магістралі  зросте з теперішніх 1,45 тис. авто на годину до 2,4 тис.

Работи будуть проводитися на відрізку від Петровської алеї до Дніпровського проїзду. За словами головного інженера “Київпроекту” Рашида Халілова, мета реконструкції — не лише збільшити пропускну спроможність дороги, але й зміцнити небезпечні схили. Зараз проект проходить експертизу, під час якої його вартість може зменшитися.

“Після всіх узгоджень буде оголошено тендер на право проведення робіт, планується почати на початку 2014 року. Враховуючи важливість об’єкту, сподіваюсь, що строки реконструкції будуть зменшені до 12 місяців”, — сказав Халілов.

Реализація проекту передбачається у три етапи. На першому етапі планується реконструювати відрізок від вулиці Грушевського до кінця Паркової дороги, на другому — звести трьохрівневу розв’язку для в’їзду до вертолітної площадки, а на третьому — розширити проїжджу частину Дніпровського спуску до 14 м за рахунок тротуарів і газонів, а також побудувати естакаду з лівим поворотом.

“Повністю рух на цих ділянках перекривати не стануть, але можливі тимчасові обмеження”, — уточнив пан Халілов.

У результаті на Петрівській алеї і Парковій дорозі з’являться три полоси (одна реверсна) по 3,5 м кожна, а на дніпровському спуску — чотири такої ж ширини.

Також проект передбачає будівництво залізобетонних підпорних стін для зміцнення дніпровських схилів.

Джерело: ДеПо.ua