Під Новий рік знову згадали про метро на Троєщину

18 Грудня 2013 16:25
mignews.com.ua

mignews.com.ua

У Києві метро на Троєщину будуватимуть. Заступник директора департаменту економіки та інвестицій столичної адміністрації Роман Качур на початку осені обіцяв, що роботи розпочнуться вже у 2013 році.

За його словами, її будівництво мало обійтися місту приблизно у 2 мільярди доларів. І тоді столична влада збиралася залучити, як кредитні кошти, так і гроші інвесторів. 

Тоді ж колишній мер Києва Іван Салій заявив, що для будівництва метро немає коштів.

«Грошей нема – беремо в кредит. Я вам кажу, кредит за будівництво метро на Троєщину будуть повертати наші онуки”.

Сьогодні – наприкінці року, тема метра на Троєщину чомусь знову стала на часі.

Прес-служба КМДА повідомила , що вже вирішено, що лінія метрополітену в напрямку житлового масиву Вигурівщина-Троєщина і пролягатиме через проспект Маяковського з основним електродепо “Троєщина”.

Проте КМДА ще не визначило генеральну проектну й генеральну підрядну організації для виконання робіт із проектування й спорудження дільниці.  Та й проектно-кошторисна документація ще не розроблена, експертиза не проведена і не затверджена, а профільний департамент ще тільки розробляє інвестиційні пропозиції щодо включення вищезазначених робіт до програм економічного і соціального розвитку м.Києва на наступний рік.

Врахувавши все вищезазначене, а також час, що потрібен навіть для розробки і затвердження документації,  можна з впевненістю сказати, що метро на Троєщину таки коли-небуть будуватиметься.

Джерела: Голос Столиці, Укрінформ