Попов пообіцяв, що силового звільнення київської мерії не буде

4 Грудня 2013 13:01
www.utr.tv

www.utr.tv

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє, що силового варіанту звільнення будівлі мерії від учасників акції протесту в центрі столиці не буде, повідомляє Інтерфакс.

“Я абсолютно впевнений і зроблю все для того, щоб у нас у жодному разі не було будь-якого силового конфлікту в питанні звільнення будівлі КМДА”, – заявив Попов.
За його словами, є певні люди, які ведуть переговори з організаторами акції з врегулювання даного питання.
“Думаю, найближчим часом ми знайдемо певний компроміс у вирішенні цього питання. Але в першу чергу, це питання конфліктне в частині незаконного захоплення будівлі”, – заявив глава КМДА.
Він зазначив, що сам був свідком захоплення будівлі мерії 1 грудня.
“Були вчинені неправомірні дії і будівля було захоплено силовим методом”, – сказав Попов, додавши, що за даним фактом було порушено кримінальну справу і ведуться відповідні слідчі дії.
Водночас він заявляє, що ситуація в українській столиці контрольована.
“Щодо ситуації в Києві: вона абсолютно контрольована. По-моєму, ми зробили все, щоб не було проблем у функціонуванні громадського транспорту, роботі навчальних і лікувальних установ”, – заявив він під час наради в середу.
Він також повідомив, що сам він працює по черзі в кожній з районних державних адміністрацій.
Як повідомлялося, 1 грудня під час акції протесту мітингувальники зайняли будівлю Київської міськадміністрації.
На цей час учасники акції можуть погрітися в будівлі КМДА, взяти теплі речі. Кабінети будівлі опечатані. Учасники акції підкреслюють, що співробітники міськадміністрації можуть продовжувати свою роботу.