Протестувальники зайняли весь Майдан Незалежності і прилеглі вулиці

8 Грудня 2013 13:29

miting 8.12На головній площі столиці зібралися сотні тисяч українців. Громадяни вимагають імпічменту Януковича, дострокових парламентських і президентських виборів, відставки уряду Азарова, порушення кримінальної справи проти Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, покарання усіх винних у побитті мирних громадян 30 листопада та 1 грудня. Також громада вимагає негайного звільнення усіх політичних в’язнів.

Люди скандують: «Зека – геть!», «Відставка!», «Банду – геть!», «Зека – на нари!», «Революція!», «Слава Україні!», «Героям Слава!».

Віче відкрили молитвою представники українських церков Любомир Гузар, намісник Михайлівського собору, де ховалися мітингувальники після розгону Майдану 30 листопада, Єпископ Агапіт ​​та інші.

На сцені Майдану лідери опозиції – Арсеній Яценюк , Віталій Кличко та Олег Тягнибок, представники студентського та журналістського спільнот, а також дочка Юлії Тимошенко – Євгенія Тимошенко.

Протестувальники зайняли всю площу Незалежності. Люди стоять на Хрещатик у напрямку столичної мерії та Бесарабської площі, на вулиці Інститутській, на пагорбах біля Жовтневого палацу. Переважна частина учасників заходу — це жителі Києва, які у метро масово прибувають до Майдану Незалежності. З трьох ескалаторів, що ведуть на вихід станції метро «Хрещатик», два працюють на підйом. На Майдані Незалежності з чотирьох три працюють на підйом людей на поверхню.

Мітингувальники, крім прапорів опозиційних партій, тримають державні прапори України та прапори Євросоюзу.

Джерела: Тиждень.ua, УНІАН.