СБУ повинна оголосити персонами нон-грата тих, хто знущається над Україною, а не тих, хто критикує українську владу – Томенко

25 Грудня 2013 14:25
dt.ua

dt.ua

Про це Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, відповідаючи на запитання журналіста «24 каналу» щодо групи експертів, аналітиків та журналістів, яких внесли у «чорний список» СБУ та не пускають до України.

«В Україні до сьогодні ніколи не існувало «чорного списку» людей, які виконують свої професійні обов’язки як політологи, експерти та працівники ЗМІ. Я розумію необхідність існування «чорного списку» з терористів, які є небезпечними для держави. Але в такому списку не мають бути люди, які виконують свій професійний обов’язок, навіть якщо вони критикують діючу владу», – зазначив Микола Томенко.

Водночас він зауважив, що Служба безпеки жодним чином не реагує на, так званих, «ворогів України». Адже не є таємницею, що низка журналістів, зокрема, на російських телеканалах систематично здійснює брехливу пропаганду стосовно України, як держави і українців, як нації. Це висловлювання Дмитра Кисельова, Сергія Доренка та ін. Зокрема, С. Доренко у своїй останній програмі «Репліка» 22 грудня відверто називає українську владу «дешевками», а українців «шістками».

«Янукович просил, клянчил и побирался перед европейцами потом шмыг – в Москву побираться. Но прямо перед трапом самолета украинцы опять строят глазки Европе. Они говорят, что евровыбор непоколебим, что они с Европой, что они даже европейцы, откуда на них не взгляни, но пока контачат с постылой, ордынской, неприятной Россией. Из корысти, из подлости. Это же поведение шлюхи, или я что-то путаю? Это же поведение дешевки, или я что-то путаю?.. Вы там изнутри добиваете остатки своей неумной и неумелой, несостоявшейся государственности. Снаружи, именно, видна агония государства Украина и дешевки во власти, и дешевки в оппозиции. Вы все мечетесь на задних лапках, как сучки за кусочек сыра. Зачем же вы стали такими сучками, дворняжками?» – заявив Доренко.

У зв’язку з цим Микола Томенко пропонує Службі безпеки України привести свою роботу у відповідність до чинного законодавства і оголошувати персонами нон-грата тих, хто відверто знущається над Україною, натомість іншим дозволити виконувати в Україні свої професійні обов’язки.