“Стоп цензурі” закликає ЗМІ писати про репресії проти євромайданівців

25 Грудня 2013 15:09
imi.org.ua

imi.org.ua

У відповідь на звіряче побиття нашої колеги Тетяни Чорновол закликаємо всіх українських журналістів присвятити сьогоднішні випуски новин і політичних програм, завтрашні номери видань лише одній темі – переслідуванню та репресіям проти активістів Євромайдану, йдеться у зверненні руху “Стоп цензурі”.

Сьогодні всі ЗМІ мають показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя – розслідування корупції Януковича, Клюєва, Захарченка та інших високопосадовців. Ми маємо висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.

Ми закликаємо всіх колег демонструвати те, як безкарність породжує насилля. Відсутність покарання за злочини у Врадіївці, в тому числі й політичної відповідальності, призвели до побиття студентів у ніч на 30 листопада, відсутність відповідальності за застосування сили на Євромайдані призвело до побиття Тані Чорновол та репресій проти активістів у всій країні.

Нагадуємо, що переважно злочини проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вул. Банковій 1 грудня. Це треба припинити.
Ми звертаємося до колег,  які працюють у прес-службах відповідних міністерств та відомств – ви маєте докласти всіх зусиль, аби було проведено розслідування та максимально інформувати про його перебіг.
Якщо не буде розслідування та притягнення винних до відповідальності, хвиля насилля може заполонити Україну.

Довідка:
Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об’єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.