Студентам Драгоманова перенесли сесію через Майдан

7 Грудня 2013 19:44
www.osvita.com.ua

www.osvita.com.ua

Студентам Національного педагогічного університету Драгоманова, що беруть активну участь у житті Євромайдану, дозволили перенести сесію та скласти її в індивідуальному порядку. Про це свідчить скан ректорського наказу, оприлюднений порталом Молодіжної інформспільноти Києва.

Незважаючи на послаблення режиму для студентів, скласти сесію їм все одно необхідно не пізніше 31 січня. Досягти таких поступок студентам вдалось шляхом пікетування університету.

6-го грудня до 12:30 студенти Національного педагогічного університету Драгоманова блокували вхід в свій навчальний корпус. Студенти одними з перших заявили про свої наміри мітингувати за євроінтеграцію України і за час Євромайдану здобули ряд перемог. Найгучніша – перемога над Міністерством освіти, котре молодь змусила видати наказ про необхідність змін у навчальних планах вишів на час мирних акцій протесту і неприпустимість тиску за участь у них.

На Михайлівській площі та Майдані Незалежності продовжують мітингувати за відставку президента Віктора Януковича та Уряду. Почався ЄвроМайдан 21 листопада пізно ввечері через незгоду з рішенням уряду відмовитись від євроінтеграції. Вночі 30 листопада бійці “Беркуту” жорстоко розігнали мітингувальників Тому вже 1-го грудня на протест вийшло близько мільйона людей (за іншими даними – 400 000 і 700 000), переформатувавши вимоги з євроінтеграції на відставку Уряду і президента. У понеділок розпочався всеукраїнський страйк, а мітингарі заблокували будівлю Уряду і Адміністрацію президента. Під останньою у неділю ввечері розгорілася ціла війна – кілька тисяч націоналістів і футбольних фанатів зчепилися з кількома сотнями бійців спецпідрозділів. Аргументами перших було каміння і фаєри, других – димові і світло-шумові шашки. Зараз тут більш-менш спокійно, проте тут постійно чергує кількасот правоохоронців. У понеділок вночі страйкарі взялися укріплювати головну площу міста барикадами – на випадок нападу з боку силовиків. 3-го грудня Рада взялася за розгляд питання про відставку Уряду. Проте, нардепи це рішення не прийняли. 8 грудня о 12:00 опозиція хоче знову провести Народне віче на Майдані Незалежності Народне віче і вимагати покарання винних у побитті мирних громадян 30 листопада та 1 грудня, справу проти міністра МВС, відставку Уряду, парламентські і президентські вибори та свободу політичним в’язням.