Суд зобов’язав Захарченка показати накази на розгін Майдану

24 Грудня 2013 07:04
tsn.ua

tsn.ua

Окружний адмінсуд Києва зобов’язав Міністерство внутрішніх справ надати документи, на підставі яких “Беркут” і Внутрішні війська були направлені до Києва на дні придушення протестів.

Як пише позафракційний депутат Юрій Дерев’янко у Facebook, на попередньому засіданні адмінсуд розглянув його позов про визнання незаконним невчинення головою МВС Віталієм Захарченком дій для зупинення й попередження порушень підлеглими законодавства при забезпеченні порядку на мирних демонстраціях.

Суд задовольнив клопотання витребувати у МВС:

1. Документи (в т.ч.накази) на підставі яких спецпідрозділ “Беркут” внутрішні війська і інш були направлені та перебували у м.Києві в ніч з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності, 1 грудня біля АП, 11 грудня на Майдані Незалежності;
2. Рапорти всіх працівників МВС, у т.ч. спецпідрозділу “Беркут”, які були учасниками цих подій;
3. Матеріали перевірок, проведених за фактами застосування працівниками МВС заходів фізичного впливу до учасників мирних зібрань та докуманти про притягнення до відповідальності (дисциплінарної) співробітників МВС, у т.ч. “Беркуту”;
4. Інформацію про надходження заяв (скарг) від громадян про заподіяння їм тілесних ушкоджень працівниками МВС та документи про результати розгляду і перевірки.

Суд не задовільнив аналогічне клопотання до Генеральної прокуратури.
Також не задовольнили клопотання до КМДА, Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги, Київської міської станції швидкої меддопомоги щодо надання відомостей та документів про кількість громадян, які звернулись по меддопомогу внаслідок заподіяння їм тілесних ушкоджень 30 листопада, 1 грудня, 11 грудня в Києві, характер та ступінь тяжкості цих ушкоджень, кількість госпіталізованих.

Суд залучив МВС в якості третьої особи до судового процесу без права позовних вимог.

Представник міністра Захарченка просив у суду перерву для ознайомлення з новими фактами і вивчення їх.

Наступне засідання суду відбудеться 23 січня о 10:00.