“Свобода” не визнає результатів виборів у Києві

16 Грудня 2013 08:50
sotnyk.livejournal.com

sotnyk.livejournal.com

“Екзит-пол показав, що Юрій Левченко перемагає з відривом 17% і у нас немає підстав не довіряти цьому екзит-полу авторитетноі групи Рейтинг”, – заявив свободівець Андрій Іллєнко.

За його словами “сьогодні ми бачимо, що влада шляхом фальсифікацій: масового підкупу, вилучення бюлетенів, використання фізичного тиску тітушок і фальшування протоколів – на тих дільницях, де перемагає Левченко, влада реально пішла на повну фальсифікацію виборів”.

“На сьогодні, станом на 4-30 ми можемо заявити, що виборів ми не визнаємо”,- заявив Іллєнко. Іллєнко додав, що “повністю сфальсифіковані вибори в Черкасах (Микола Булатецький від Батьківщини відкликав своїх людей з комісій — ред.), повністю сфальсифіковані вибори в Обухові і повністю сфальсифіковані вибори в Миколаєві”.

“По канівському округу, де Даценко, я повністю не можу сказати, але скоріш за все там теж почалась фальсифікація”,- зазначив він. “Я так підозрюю, що вони не будуть пускати жодного опозиційного кандидата на проблемних округах. Ми маємо не визнавати виборів. У цій країні вибори закінчилися”, – наголосив він.

“Коли екзит-пол на 20% помиляється, це технічно, теоретично неможливо. Це означає лише те, що поки Янукович – президент, поки у нас існує ця політична система, поки у нас існує цей уряд, виборів в украіні більше не буде. Це треба зрозуміти. Ніяких виборів 2015 року не буде. Вибори будуть, коли Беркут не встановлюватиме результати виборів”, – заявив опозиціонер. “Нічого іншого, крім того, щоб добиватись реальних досягнень на Майдані і домагатися реальної зміни влади, у нас не лишається”- додав він.

Іллєнко наголосив, що “Свобода” буде осаржувати результати в судах “збирати матеріали на фальсифікаторів, щоб їх покарати, бо ми розуміємо, що ніяких судів у нашій країні не має”.

Джерело: Українська правда