Томенко пропонує знову розглянути відставку уряду у ВР

14 Грудня 2013 12:56
dt.ua

dt.ua

Опозиціонер Микола Томенко вважає, що єдиним варіантом виходу з кризи є ще один розгляд відставки уряду у Верховній Раді.350-001

Про це повідомляє його прес-служба .

На думку Томенка, засідання “круглого столу” за участю Віктора Януковича у п’ятницю “чітко продемонструвало, що президент готовий лише на деякі кадрові зміни і не готовий до підписання указу про відставку уряду”.

“Взагалі, дико виглядала аргументація президента, який майже 4 роки займає цю посаду і досі не знає, що за Конституцією він має право самостійно відправити уряд у відставку, оскільки Янукович постійно апелював до того, що це треба робити у Верховній Раді, а він тут ні до чого”, – наголосив депутат від “Батьківщини”.

“Стає очевидним, що президент не готовий відправити у відставку уряд Азарова. Очевидно, що і сміливий Азаров (як він себе позиціонує), так само у відставку не збирається”, – констатував Томенко.

На його переконання, якщо мислити категоріями політико-правового характеру , то для розв’язання суспільно-політичного конфлікту в Україні залишається лише один варіант – повертатися до розгляду питання відставки уряду у парламенті.

“Звісно, за звичайних обставин, це питання мало би розглядатися на наступній сесії парламенту, тобто – на початку лютого. Але в Україні тотальна суспільно-політична криза. За таких обставин я не бачу проблеми, щоб шукати політико-правові шляхи вирішення питання”, – зазначив Томенко.

“Тому, очевидно, постанову, що запропонували комуністи, зібравши 32 підписи, варто було б підписати опозиційним фракціям, і набравши не менше 150 підписів, згідно з чинним законодавством, зареєструвати її як нову постанову ВР про відповідальність уряду і вимагати її розгляду на наступному сесійному тижні”, – вважає він.

На думку Томенка, “якщо до опозиційних голосів додати голоси комуністів… та додати ще голоси позафракційних, які, не голосувавши за відставку уряду перший раз, нарешті зрозуміли, що вони зробили помилку і готові голосувати ще раз, то цілком можна набрати необхідні 226 голосів”, – зауважив нардеп.

Завданнями наступного пленарного тижня, на його думку, є тиск на президента і уряд щодо недопущення кроків щодо вступу до Митного союзу 17 грудня і невідкладний розгляд нової постанови про відставку уряду.

Також парламент мусив би розглянути питання притягнення до відповідальності керівництва МВС на чолі з Віталієм Захарченком, переконаний Томенко.000-571

Джерело: Українська правда