Томенко просить Януковича показати документ, що підтверджує приєднання України до МС

7 Грудня 2013 11:16
dumskaya.net

dumskaya.net

Народний депутат Микола Томенко заявив, що Віктор Янукович нібито підписав стратегічну угоду з Росією, що включає в себе зобов’язання про приєднання України до Митного союзу, повідомляє УНІАН.

Відтак, депутат вимагає негайно оприлюднити документ, підписаний між Януковичем та російським президентом Володимиром Путіним.

“Спочатку, як мінімум, треба оприлюднити даний документ, тому я звернувся до Президента з вимогою надати текст цього документу, щоб з ним ознайомитися. По-друге, треба розуміти, чи документ підписаний у формі міжнародного договору. І якщо це так, то він повинен бути ратифікований Верховною Радою України», – наголосив Томенко.

Крім того, за його словами, якщо даний документ врегульовує надання кредитів та перегляд газової угоди – це одна історія. «Якщо ж цей документ передбачає певну форму приєднання до Митного союзу, а отже – передачу певних суверенних повноважень іншому міждержавному утворенню – це вже інша історія», – зауважив Томенко.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор Янукович у п’ятницю нібито підписав стратегічну угоду з Росією, яка включає в себе зобов’язання про приєднання до Митного союзу. Про це написав редактор The Economist Едвард Лукас у своєму Twitter, посилаючись на власні джерела і запевнив, що вони надійні. Однак сам інформацію ще не перевірив. Янукович отримає від Путіна 15 млрд. доларів. За його словами, деталі були розроблені в Москві, “західні уряди шоковані”.

У зв’язку з цим, зазначає Лукас, очікується демонстративна поведінка з боку президента Росії Володимира Путіна щодо підписання, і дуже жорстка реакція (розгін, введення надзвичайного стану) в Україні.