Цієї ночі “зачищали” Майдан Незалежності. Є постраждалі. Знову закрили метро

11 Грудня 2013 08:57

 

Фото : кадр ukrstream.tv

Фото : кадр ukrstream.tv

Близько третьої години ночі силовики почали штурмувати барикади на Інститутській – під Жовтневим палацом. Почали дзвонити дзвони Михайлівського собору, як під час небезпеки у Середньовіччі.  Перед сценою стояло близько 500 жінок. Комунальники взялися розбирати барикади на розі Інститутської та Хрещатику.

За годину приїхала спецтехніка для демонтажу барикад на проїжджій частині Хрещатику. У міліції повідомили, що всі дії, що відбулися на Майдані Незалежності і найближчих вулицях – це виконання постанови суду про розблокування транспортних магістралей. “Міліція намагається діяти максимально коректно”, – підкреслили у відомстві.

Між тим “Українська правда” з посиланням на Громадське ТБ повідомила про 8 затриманих. Крім цього, депутату Іллєнку розбили голову. Затриманих завезли в Шевченківське райуправління. Після складаення адміністративних протоколів про дрібне хуліганство деякі з затриманих вже відпущені, повідомили в міліції.

Водночас, за інформацією “УДАРу”, за нічні зіткнення були затримані 10 осіб. Станом на 8:14 депутат Леся Оробець повідомляє, що 8 затриманих активістів відпустили.

 

Зранку станції столичного метро “Хрещатик” та “Майдан Незалежності” знову працюють лише як пересадочні. У прес-службі метрополітену пояснили, що станції закрили у зв’язку з проведенням масових заходів.

Після того, як силовики почали зачищати барикади мітингувальників небайдужі вийшли на захист містечка протестувальників. До ранку їхня кількість збільшилася приблизно до 15 тисяч. Кількість охочих приєднатися до мітингувальників збільшується.