У Генпрокуратурі скликали екстренне засідання – опозиція

25 Грудня 2013 11:36

yacen-na-maydГолова фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Арсеній Яценюк повідомив, що Пшонка скликав екстрену колегію в Генпрокуратурі, після якої він має намір заявити про те, що бере під особистий контроль розслідування справи про побиття Чорновіл.

Про це він сказав журналістам після зустрічі з генеральним прокурором Віктором Пшонкою.

Також Яценюк заявив, що опозиція поки не має наміру передавати в правоохоронні органи відеореєстратор, на якому зафіксовано номер автомобіля, що нападали на журналістку Тетяну Чорновіл.

Він продемонстрував журналістам відеореєстратор і повідомив, що передав Генеральній прокуратурі тільки флеш-пам’ять із записами з його.

“Я передав тільки флешку, на якій запису (з відеореєстратора). Сам відеореєстратор ми не мають наміру віддавати, тому що він може там зникнути”, – зазначив він.

На питання журналістів про те, чи будуть оприлюднені записи з відеореєстратора в ЗМІ, Яценюк відповів, що йому необхідно порадитися про це з Чорновіл.

Водночас опозиція наполягає, що напад на журналістку необхідно розслідувати не як хуліганство, а як завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Крім того, Яценюк висловив впевненість, що цей напад прямо пов’язаний з журналістською діяльністю Чорновіл.

Він вимагав від генпрокурора допитати всіх фігурантів журналістських розслідувань постраждалої.

Як повідомляло агентство, Міністерство внутрішніх справ просить родичів Чорновіл віддати їм відеореєстратор з автомобіля.

Депутат Ради від “Батьківщини” Анатолій Гриценко заявляє про вивчення записів відеореєстратора з автомобіля Чорновіл.

Депутат Ради від “Батьківщини” Микола Томенко зв’язує побиття Чорновіл з її професійною діяльністю, зокрема з розслідуваннями про майно чиновників, у тому числі,  міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Джерело: Українські новини