У Києві люди збираються на Народне віче

8 Грудня 2013 10:38

Maidan 8.12На Майдані Незалежності у Києві збираються тисячі людей на Народне віче, що у соціальних мережах також назвали «Маршем мільйонів».

Опозиційні лідери окреслили декілька вимог протестувальників до влади: покарання винних у побитті учасників Євромайдану 30 листопада та 1 грудня, відставка уряду Миколи Азарова та дострокові парламентські і президентські вибори, кримінальна справа проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і звільнення усіх політичних в’язнів.

Люди прибувають в центр міста швидкими темпами. Зокрема, в столичному метрополітені, на станції метро “Хрещатик”, практично всі пасажири входять з вагонів і піднімаються у центр Києва. Люди на Євромайдані – в доброму настрої. Частина з них, що біля сцени, тримають прапори України та партійні. Люди, що прибувають на Майдан, також прикрашають себе українським прапором чи стрічкою з символікою Євросоюзу та України.

За інформацією координаторів Євромайдану, перед початком Народного віче, планується провести ще одну акцію “Не бий! Кохай та захищай!”. Українські дівчата підуть до Кабміну та Адміністрації Президента і перед “беркутівцями” викладуть з живих квітів серце як символ добра та любові, що врятують Україну.

Нагадаємо, на Народне віче 1 грудня у Києві вийшли понад 500 тисяч громадян, обурених жорстоким розгоном «беркутівцями» Євромайдану в ніч на 30 листопада.

Джерело: УНІАН, Радіо Свобода