У київській мерії готуються відбивати штурм силовиків

9 Грудня 2013 13:18

Координатори активістів Євромайдану, які утримують будівлю міської ради Києва, наполегливо просять усіх сторонніх залишити будівлю, оскільки з’явилася інформація, що будівлю КМДА штурмуватимуть співробітники внутрішніх військ.

Як розповів журналістам один з охоронців учасників Євромайдану, півгодини тому в районі Бесарабського ринку знаходяться 14 автобусів, які приїхали з Василькова. Після того, як про це стало відомо, частина людей, які перебували у приміщенні КМДА, вийшли на вулицю перед входом до будівлі.

Активісти Євромайдану не відкидають, що співробітників внутрішніх військ підкріплять «Беркутом» і вони розпочнуть штурм.

Нагадаємо, сьогодні закінчується 5-денний термін, згідно з яким після оголошення судової постанови, учасники акції протесту повинні залишити будівлю КМДА.

«Якщо прийде судовий виконавець, тут будуть народні депутати, комендант, і вони вирішуватимуть це питання», – сказав один з активістів.

Водночас він наголосив, що акція маж мирний характер і додав: «Якщо нас збираються бити, ми застосуємо самооборону… Якщо будуть вести переговори, ми будемо вступати у переговори».

Тим часом у Партії регіонів не відкидають, що силовики можуть застосувати силові методи, щоб розблокувати мерію Києва. Так, регіонал Володимир Олійник заявив, що якщо є спротив виконанню судового рішення, то повинна бути «адекватна реакція».

«Наприклад, зараз заблоковано приміщення Київської міської ради. Є рішення суду – розблокувати. Можуть бути застосовані силові методи? Якщо люди просто блокують (так це робиться в Європі) – беруть за руки за ноги, виносять, складають протоколи і притягують до відповідальності. Не можна бити, не можна сльозогінний газ застосовувати», – зазначив депутат.

Як повідомляв ZAXID.NET, виконувач обов’язків начальника столичного главку міліції Валерій Мазан 5 грудня заявляв, що працівники правоохоронних органів діятимуть жорстко у тому разі, якщо мітингувальники не звільнять захоплених адміністративних будівель у Києві згідно з рішенням суду.

Джерело: ZAXID.NET