У МВС визнали, що міліція 30 листопада порушила Закон…

13 Грудня 2013 20:13

bijka 30.11У МВС визнали, що працівники міліції 30 листопада порушили законодавство України. Про це повідомляє Управління зв’язків з громадськістю МВС України.

Була створена спеціальна комісія, що встановила – застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів перевищувало міру, необхідну для виконання покладених на працівників міліції обов’язків, і не зводилась до мінімуму можливості завдання шкоди здоров’ю правопорушників.

За попередніми висновками, з боку посадових осіб ГУ МВС Україн та окремих працівників міліції мали місце порушення чинного законодавства України та низки відомчих нормативних актів.

Враховуючи те, що на сьогодні обставини застосування спеціальних засобів і заходів фізичного впливу окремими працівниками міліції є предметом досудового розслідування, що здійснюється Генеральною прокуратурою України, остаточна правова оцінка може бути надана лише за його результатами. Проведення службового розслідування продовжується, йдеться повідомленні.

Як повідомлялося, 30 листопада близько 4-ї години ранку «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан у Києві. Під час розгону отримали тілесні ушкодження 79 осіб, серед них 6 студентів, 4 журналістів, 2 іноземців та 7 правоохоронців.

Джерело: УНІАН