У ЦВК заявляють, що готові до повторних виборів

14 Грудня 2013 10:30
www.yur-gazeta.com

www.yur-gazeta.com

Центральна виборча комісія завершила всі процедури з підготовки до повторних виборів народних депутатів України в п’яти округах, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Про це йшла мова під час зустрічі М.Охендовського з групою спостерігачів від Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин (НДІ) на чолі із заступником голови департаменту з питань Євразії цієї організації Кейті Фокс в п’ятницю, повідомляє прес -служба ЦВК.

За його словами, всі виборчі комісії утворені відповідно до закону, виборчі бюлетені своєчасно надруковані і передані в окружні та дільничні комісії, списки виборців вже надійшли на виборчі дільниці.

“Словом, сьогодні у Центрвиборчкому немає суттєвого занепокоєння з приводу готовності до виборів. Ми сподіваємося, що і ті суспільно-політичні події, які відбуваються зараз в державі, не вплинуть на процес голосування та підрахунок голосів виборців”, – констатував М.Охендовський.

Також М.Охендовський в п’ятницю зустрівся зі спеціальною робочою групою Парламентської Асамблеї Ради Європи зі спостереження за повторними виборами в парламент, що очолює Рене Руці. Представники ПАРЄ висловили задоволення процесом підготовки до виборів.

” Ми вражені надзвичайно високої організаційної готовністю Центральної виборчої комісії до проведення повторних виборів народних депутатів, особливо враховуючи загострену суспільно-політичну ситуацію у вашій країні”, – заявив член групи, представник Європейської демократичної групи в ПАРЄ Самад Сеидов.