Учасники Народного віче знову прийшли на Майдан

1 Грудня 2013 13:02
tvi.ua

tvi.ua

Колону очолили лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та депутати від опозиції. До акції долучилися також європейські дипломати, віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич, колишній голова Європарламенту Єжи Бузек, колишній глава польського уряду, лідер партії «Закон та справедливість» Ярослав Качинський, повідомляє УНІАН.

Люди тримають в руках прапори України, ЄС, а також партійні стяги. Колона скандує ”Банду – геть!”, ”Київ – вставай!”. На станції метро ”Університет”, що знаходиться поряд з парком Шевченка, де збиралися люди, зупинили ескалатори. Зібралася велика кількість людей. Наразі ескалатори запрацювали, але вони весь час зупиняються. Тому люди змушені підніматися пішки. В метро голосно скандують ”Банду – геть!”. Також повідомляється, що потяги метро проходять без зупинок станцію метро ”Площа Льва Толстого”, що також знаходиться біля парку Шевченка.

Нагадаємо, 30 листопада вночі «беркут» жорстоко розігнав Євромайдан в Києві. Ті, кому вдалося врятуватися з Майдану Незалежності, знайшли прихисток у Михайлівському соборі на території монастиря. Щоб підтримати учасників Євромайдану, туди почали приходити громадяни. Увечері 30 листопада на Михайлівській площі, за різними даними, перебували від 20 до 40 тисяч громадян.

Сьогодні о 12.00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Києві розпочалося Народне віче.