Уламки гранітного Леніна продають через інтернет. 50 грн за кіло

9 Грудня 2013 16:57
ipress.ua

ipress.ua

Оголошення про продаж частин пам’ятника Володимиру Леніну, що був зруйнований напередодні в центрі Києва, з’явилося на одному з популярних сайтів приватних безкоштовних оголошень в Україні.
Про це повідомляє Інтерфакс.
Охочі можуть придбати певні елементи за фіксованою вартістю або на вагу – по 50 грн за кілограм.
З ціною на голову Леніна продавець не визначився і просить охочих пропонувати свої ціни.
Кілька цитат із тексту оголошення:
“У вас унікальна можливість придбати шматочок історії – частинку Леніна, поваленого 8.12.13. Пам’ятник перебував на бульварі Шевченка в Києві з 5 грудня 1946.
Монумент було виготовлено з рідкісного матеріалу – карельського кварциту, з нього будували мавзолей у Москві [це твердження з російської Вікіпедії не відповідає дійсності – за даними Кабміну, монумент виготовлено з червоного полірованого граніту – ІП].
Вартість частинок Леніна залежить від частини тіла і ваги. Долоня коштує 1000 грн, шматочок руки – 750 грн Шматки ніг і тулуба продаємо на вагу – 50 грн за кіло. Голова – безцінна. За неї пропонуйте свою ціну”.
Як відомо, 8 грудня в Києві було зруйновано пам’ятник Ленінові на бульварі Шевченка. Відповідальність за вчинену молодиками у масках акцію взяла на себе партія “ВО “Свобода”.

Довідка: Володимир Ульянов (Ленін) – ключова фігура у партії більшовиків (відлам Російської соціал-демократичної робітничої партії), керівник більшовицького перевороту восени 1917 року, ідеолог створення СРСР.