Уряд у 2014 році запланував знищити українське радіо та регіональне телебачення – Томенко

26 Грудня 2013 10:29

tomenko 1

«Виходячи з проекту бюджету на 2014 рік, що подав уряд Азарова, можна зробити висновок, що у наступному році уряд запланував знищити українське радіо та регіональне телебачення», – про це повідомив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Такий висновок можна зробити тому, що відсутня стаття оплати послуг Концерну РРТ, «Укртелекому» та провайдера цифрових мультиплексів ТОВ «Зеонбуд» з трансляції передач державних мовників.

Згідно інформації наданої Комітету Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, йдеться про суму у 171 мільйон гривень. Це без урахування кредиторської заборгованості близько 60 мільйонів гривень, з якою Державний Комітет телебачення і радіомовлення завершує нинішній рік.

Микола Томенко вважає, що такі прогалини у проекті бюджету можуть призвести до катастрофічних наслідків для інформаційної безпеки держави, адже з ефіру будуть вимкнені передачі Національної телевізійної компанії України, Національної радіокомпанії України та обласних державних телерадіокомпаній.

«На жаль, у нинішньому році ми вже мали прецедент, коли через відсутність бюджетного фінансування були вимкнені усі три програми Національної радіокомпанії України і Уряду довелося в екстреному порядку вирішувати проблему», – зауважив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації.

Тому Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра України з вимогою передбачити фінансування трансляції радіо та регіонального телебачення у Державному бюджеті 2014 року.