Відомий американський економіст дає Януковичу 3-4 місяці при владі

17 Грудня 2013 13:24
www.eposhta.com

www.eposhta.com

Президент Віктор Янукович втратить свій пост за 3-4 місяці, вважає американський экономіст, дослідник Інституту Пітерсона Андерс Аслунд. Про це пише “Голос Америки”.

“В Україні всі рішення приймає одна особа – президент Янукович. Як на мене, він загнав себе у кут. Поки він при владі, я не бачу можливості для покращення ситуації. Але думаю, що 3-4 місяці його там вже не буде”, – заявив він у ході конференції Україна у Вашингтоні.
Американський економіст переконаний в позитивному значенні для України угоди з ЄС.
Серед позитивних сторін він згадує реорганізацію бюрократії, а у довгостроковій перспективі – зростання ВВП на 12% й експорту на 46%. Натомість Митний союз, вважає він, дасть зменшення ВВП на 4%.

“То чому Янукович не підписав угоду з ЄС? Бо не хотів звільняти Тимошенко. Не хотів втрачати контроль за судами. Думаю, що тиск Росії грав другорядне значення”, – підкреслив Аслунд.

За його словами, дефолту не буде, але неконтрольована девальвація ймовірна. Аслунд вважає, що країні конче необхідні гроші МВФ.

“Я думаю, що президент Янукович не готовий запроваджувати зміни, тож замінити необхідно його. Це більш ймовірно, ніж очікування, що він стане реформатором”, – відзначив експерт.

Як відомо, Віктор Янукович у вівторок 17 грудня вирушив до Москви на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним. Офіційно йдеться про обговорення питань, пов’язаних з економічною співпрацею, в тому числі ціни газу. Однак опозиція вбачає у цій зустрічі останній раунд переговорів щодо входження України до Митного союзу, закликаючи людей прийти на нове віче.

Джерело: ВВС