Всім, хто йде на Майдан – слушні поради!

14 Грудня 2013 12:39
grim.in.ua

grim.in.ua

14-15 грудня під час проведення владою Антимайдану, на який звозять під загрозою звільнення, тисячі людей зі сходу країни – бюджетників: держслужбовців, викладачів, студентів, робітників – можливе загострення ситуації.

У соцмережах є інформаці про те, що у Ворзелі, Ірпені та інших містах-супутниках Києва у санаторіях, піонерських таборах і т.п. ” розквартировані ” люди певної зовнішності, зокрема, так звані, ” тітушкі ” та зеки .

Все це вимагає особливої ​​пильності від людей, які збираються на Майдан. Тим більше, що 14 грудня ввечері туди можуть прийти і ті , хто раніше на Майдан не ходив, оскільки відбудеться концерт ” Океана Ельзи” у старому (першому ) складі.

Як себе поводити у центрі столиці !

1. Перш за все, варто записати у мобільний важливий телефон: ( 044 ) 229-10-29. Це гаряча багатоканальна лінія юридичної підтримки Майдану.

2. Бажано не користуватися адвокатами наданими владою.

3. Завжди бути в групах щонайменше по 3-4 людини. У міліцейський відділок бажано одному не потрапляти!

4. Якщо персонально до вас підходить міліція з питаннями, вимагає представитися, пред’явити посвідчення, то обов’язково варто запам’ятати і записати їхні імена, прізвища та посади.

5. Максимально фіксуйте все, що відбувається в складній ситуації на фото і відео.

6. Якщо у вас немає апаратури для фіксації , але хтось знімає поруч, запишіть контактну інформацію. Потім ці фото або відео можуть бути у нагоді.

7. Ваші слова фіксуються оперативниками і ” яскрава фраза ” може стати підставою для порушення кримінальної справи. Висловлюйтеся обережно! 

8. Якщо ” тітушки ” ( провокатори ) нападають, то  заходи оборони не повинні перевищувати заходів нападників. У разі боротьби з ” тітушками ” ( провокаторами ) спецзасобами, при появі правоохоронних органів бажано від усього позбавитися.

9. Не забудьте зателефонувати на номер 102 і фіксувати всі випадки протиправних дій з боку ” тітушок ” ( провокаторів / злочинців).

10. Пам’ятайте! Серед прихильників антимайдану є нормальні люди з дуже викривленим розумінням ситуації через перебування у специфічному пропагандистсько – інформаційному оточенні. 

Джерело: Delo