Внутрішні війська продовжують тримати Євромайдан в оточенні

10 Грудня 2013 11:09
Фото : Сергей Томиленко / facebook.com

Фото : Сергей Томиленко / facebook.com

Оточення Майдану Незалежності з боку Європейської площі не знято, повідомляє УНІАН.

Як і раніше вул. Хрещатик із боку Європейської площі залишається заблокованою вантажними машинами й автобусами. Кілька десятків солдат внутрішніх військ зі щитами й у шоломах стоять на тротуарах.

Активісти Євромайдану пропонують правоохоронцям гарячий чай. Ситуація на Євромайдані й підступах до нього залишається спокійною, незважаючи на розбір барикад у районі урядового кварталу в ніч на 10 грудня. Наметове містечко вранці, 10 грудня, живе в звичайному режимі.

Нагадаємо, 9 грудня після настання темноти правоохоронці оточили наметовий табір мітингувальників на перехресті вулиць Шовковичної і Богомольця. Також міліція перекрила автобусами вулицю Грушевського практично від Європейської площі до Арсенальної площі. Три намети мітингувальників на перехресті Кріпосного провулка й вул. Інститутської були заблоковані кількома сотнями бійців внутрішніх військ у шоломах і зі щитами. Потім бійці «Беркута» і Внутрішніх військ відтіснили мітингувальників від Кабміну, а комунальники розібрали побудовані там барикади.