За сьогоднішніх обставин в Україні оптимальним може бути лише технократичний Уряд – Томенко

16 Грудня 2013 12:19
dt.ua

dt.ua

У цьому переконаний народний депутат Микола Томенко. Він звертає увагу на те, що у медіа поширюється інформація про готовність Президента звільнити низку міністрів, водночас опозиція вимагає відставки усього складу Уряду.

Проте досі немає розуміння, які завдання і цілі стоять перед новим Кабінетом Міністрів у разі можливої відставки теперішнього Уряду Азарова.

«Я переконаний, що на сьогодні для того, щоб виконати щонайменше три завдання (стабілізувати соціально-економічну ситуацію та не допустити дефолту в Україні, підготувати та забезпечити підписання Угоди про асоціацію з ЄС, підготувати та забезпечити проведення демократичних позачергових чи планових президентських виборів), необхідно сформувати не партійний, а так званий, технократичний Уряд», – зазначає Микола Томенко.

На його думку, до складу цього Уряду не повинні входити ні політики владних чи опозиційних партій, що обтяжені партійними інтересами, ні олігархи чи великі бізнесмени, що зацікавлені у лобіюванні власного бізнесу, а загальновизнані фахівці в тій чи іншій сфері діяльності.

«Саме такий підхід може до президентської виборчої кампанії та підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом частково зняти напругу у нинішній суспільно-політичній кризі та дати можливість забезпечити цивілізований перехідний період від нинішньої до нової влади», – переконаний політик.

Також Микола Томенко запропонував експертам, фахівцям, журналістам розпочати активне публічне обговорення самої ідеї технократичного Уряду, принципів його формування та кандидатур, які могли би займати посади в такому Уряді.

Джерело: Рідний Київ