Завтра кияни можуть не доїхати до роботи

23 Грудня 2013 09:43

kyyivpastrans_strayk24 грудня працівники комунального підприємства “Київпастранс” можуть оголосити страйк через заборгованість з виплати зарплат за жовтень і листопад , якщо не будуть вирішені їхні проблеми.

За даними столичної прокуратури, столичним транспортникам заборгували 93 млн грн.

У суботу, 21 грудня, водії тролейбусів, автобусів і трамваїв виїхали на маршрути з плакатами на вікнах і в салонах: ” Ментам закупили кийки й автомати , а я вже півроку сиджу без зарплати” , “Я готовий до всеукраїнського страйку , а ти ? ” .

“Це був перший попереджувальний крок. З нами ще не розрахувалися. За жовтень виплатили лише 40 %. Минулої п’ятниці мені на банківську картку надійшло 300 гривень, повинні розрахуватися майже за два місяці – це близько 8 тисяч гривень. Через тиждень Новий рік, а грошей не те що на свято , на їжу нема!” – розповів Іван, водій тролейбуса з депо № 2 .

Сьогодні, 23 грудня, голови профспілок транспортників мають намір зустрітися з гендиректором КП ” Кіевспасстранс ” Миколою Ламбуцьким . “Питання будемо ставити руба: зарплати або страйк . Ми прекрасно розуміємо , що мітингувати ми не маємо права. Однак це не означає , що ми спустимо все на гальма. Люди кілька місяців сидять без грошей, і іншого виходу у нас не має. У нас є свої методи боротьби. Якщо з нами не розрахуються , ми вже у вівторок почнемо страйк. Наприклад, водії будуть масово брати лікарняні . Або почнуть писати заяви про звільнення. У будь-якому разі транспорт не ходитиме нормально . Сподіваюся , кияни нас зрозуміють ” , – розповів представник профспілки Сергій .

У “Київпастрансі ” заборгованість визнають, однак про страйк , як і про зустрічі з головами профспілкової організації, нічого не знають.

“Вперше чую про страйк та зустріч з профспілкою. Що стосується заборгованості по зарплаті, то вона є. Однак коли буде погашена, я вам сказати не можу” , – розповів Ламбуцький.

Раніше повідомлялося, що протягом останнього місяця київські транспортники були змушені працювати понаднормово, перевозячи, в тому числі, вночі, працівників МВС і військовослужбовців Внутрішніх військ між центром міста і місцями їх тимчасової дислокації.

Джерело: Главред