Жителі Святошино протестують проти знищення парку і появи “шанхаю” для розвідників

18 Грудня 2013 07:32

svjtoshМіністерство оборони і Київрада опинились у центрі будівельного скандалу.

Жителі вулиці Львівської у столиці подали до суду на мерію за те, що дозволила спорудження сімнадцяти будинків по 25 поверхів кожен на маленькому клаптику землі.

Люди обурені вирубаними соснами і майбутніми перспективами “шанхаю”. А от забудовник каже, що споруджує житло для безквартирних офіцерів із Головного управління розвідки, і поки що далі одного будинку не зайшов. Зелені насадження він обіцяє відшкодувати, повідомляє ТСН.

Жителі вулиці Львівської, 15 кажуть, що бачили проект будівництва. Мовляв, у ньому замість тутешнього Святошинського лісу має з’явитися кілька тисяч нових квартир у сімнадцяти будинках. Під вікнами місцевих жителів – чотири з половиною гектари огородженої території.

Будівельники уже знесли старовинну козацьку садибу та вирубали чимало сосен. Тому святошинці прийшли судитися. Відповідачем стала Київрада, бо вона дозволила будівництво і Головне управління розвідки. Земля належить йому, її передали забудовнику з однією надією: він щось спорудить, продасть, а частину житла віддасть офіцерам із квартирної черги.

Скільки житла отримають розвідники, будівельники не кажуть. На майданчику є плакат із рекламою ста дев’яносто однієї квартири. Власне поки що про більше і не йдеться, каже забудовник. Навіть на попередньому проекті немає ніяких сімнадцяти висоток. А він ще не узгоджений. бо треба дозволи.

Також забудованик переконує, що проектом передбачено і озеленення, і покращення умов проживання для місцевих мешканців, а старовинну садибу знесли ще до того, як він отримав ділянку. Вартість зрубаних дерев він уже відшкодував місту. Утім, підтвердити це в представників мерії не вдалося. Вони не прийшли у суд і його перенесли.