Зірки про Євромайдан

10 Грудня 2013 11:10
vip.tyzhden.ua

vip.tyzhden.ua

Цікаво, що ж думають українські та російські зірки про Євромайдан. Наведемо деякі висловлювання з прогнозами щодо майбутнього Євромайдану та їх ставлення до нього:

Софія Ротару: «Єдине, що можу сказати: у цій ситуації повинен перемогти розум. І впевнена, що в Україні настане мир та спокій. Я у цьому не сумніваюсь». (Комсомольська правда)

Анжеліка Варум: «Я по відношенню до політики людина дуже незначна. Для мене моя країна – це моя родина. У цій країні я можу на щось впливати і влаштовувати, якщо потрібно, революції. Що стосується країни як держави, то тут я порад не даю, тому що політика – не жіноча справа». ( Комсомольська правда)

Українська співачка Ані Лорак прокоментувала події у Києві:«Я бажаю, щоб до Нового року просто мирно вирішилося питання».(Світське життя)

Екс-учасниця групи «ВІА Гра», співачка Анна Сєдокова передала привіт людям, що стоять на центральній площі Києва із Лос-Анджелеса.

На своїй сторінці у Facebook артистка написала: “Я з вами. З вами душею і думками. З небажанням підкоритись і мовчати. З бажанням бути почутими і мати право голосу. З бажанням боротись за свою країну і своє майбутнє! Я з вами, не з ними. Вони – лицемірні актори».(facebook.com)

Однак зірки не лише висловлювались про Євромайдан, а й приймали активну участь. Найбільше ночей разом із найстійкішими учасниками Євромайдану провела співачка Руслана. Саме із її вуст органічно звучать і пісні, і кричалки типу – “Нас не врятує євродиван – вставай і приходь на Євромайдан!», «Хто не скаче, той Азіров!», «Прийди на Майдан до ранку – поцілуй львів’янку!», «Хочеш в Європу – піднімай попу!».

До того ж, на другий день київського мітингу співачка оголосила про своє голодування: вона протрималась лише на воді до саміту у Вільнюсі.

22 листопада Майдан розважав гурт “Мандри”, який за ніч кілька разів виходив на сцену, закликаючи бажаючих до танців.

24 листопада солідарність з протестувальниками висловив гурт «ОтВінта», який розважив не тільки київську публіку, а й поїхав підтримувати Євромайдан у Рівному.(Тиждень.ua)

Того ж дня лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук анонсував свою участь у Євромайдані на своєму Twitter: “Я прийду на Євромайдан. Як звичайна людина. Без політики. Без партійних прапорів. Без трибуни. Прийду, бо не можу не прийти”.

Хоча сам Вакарчук на сцені засвітився мало, але його пісні стали неофіційним гімном Євромайдану. Як стверджує та ж Руслана, під пісню «Вставай, мила моя, вставай» у протестувальників найкраще виходить танцювати.

Святослав Вакарчук став активним учасником Євромайдану, неодноразово виступав на його сцені та звернувся до молоді з відкритим листом:

«Побачивши те, що сталося в суботу 30 листопада на Майдані, я написав емоційного листа до жителів Півдня і Сходу України. Я справді писав його, стримуючи сльози. І звертався до всіх не мовчати. Не мовчати про те, що сталося в Києві. Про те, що на Сході і Півдні, як виявилось, багато хто чомусь вважав проблемою лише Києва, до того ж штучно створеною все тим же Києвом і Західною Україною. Я отримав реакцію на свій лист. Багато хто почав наводити мені аргументи.

За і проти вступу в Євросоюз… Я сидів і думав… До чого тут взагалі Євросоюз??? Невже Ви думаєте, що я не написав би такого ж листа, якби силою розігнали майдан, що стояв за вступ до МС з Росією? Невже Ви думаєте, що я можу розділяти студентів, побитих кийками «Беркута» на «своїх» і «чужих»? Невже Ви вірите, що я зміг би мовчати, коли б до в’язниці кинули мирних мітингувальників, які вийшли до адміністрації президента, що мав би інше прізвище або інші політичні погляди? Невже Ви, молоді люди, справді відчуваєте себе розділеними на Схід і Захід? Я В ЦЕ НЕ ВІРЮ!” – пише він.

“Не Ваше покоління стало солдатами у цьому абсурдному протистоянні. Генерали від політики зробили «гарматним м’ясом» покоління ваших батьків і дідів. Розділяючи і володарюючи відповідно до відомого принципу. Українська чи російська? УПА чи Червона армія? Голодомор? Тепер черга нової теми:

ЄС — Митний союз? Але ж найбільше від цієї «війни» страждаєте Ви, молоді люди. Поки Ваші батьки в кухонних розмовах нападають одне на одного, Ваших ровесників б’ють палицями на вулицях. Б’ють і кидають до в’язниць, не розбираючи, звідки вони і якою мовою розмовляють. Тих, хто віддає накази, не цікавить, звідки Ви і за кого голосували. Ви для них — так, використаний матеріал. Матеріал для цементування нелюдських законів. Поки шахтарі з Червонограда й Донецька сперечаються, хто з них більше годує країну, чиновники без переконань і з гербом у вигляді грошових знаків успішно обкрадають і перших, і других. А щойно напруга спадає — кидають нову кістку погризтися. Невже Ви справді будете вестися на це? Я В ЦЕ НЕ ВІРЮ!”, – каже артист.

“Не дайте політикам розвести Вас. Не дайте кухонним розмовам батьків розсварити Вас. Не дайте підступним міфам жадібно їсти ваші молоді душі. Я бачив Ваші очі!!!! В кожному місті України!!! Вони яскраві! І усмішки Ваші щирі! Ваша енергія — це те, що об’єднує нас по-справжньому! Візьміть відповідальність на себе просто зараз — і Ви перетворите цю землю на діамант. Безмежно твердий і невимовно сяючий. В ЦЕ Я ВІРЮ! Тільки не мовчіть, заради Бога, не мовчіть!“, – закликав він.(Новий Погляд)

Того ж дня Євромайдан своїми старими хітами підтримали «Плач Єремії» і Марія Бурмака.Зокрема Бурмака у своєму Facebook написала: «І на Майдані, без жодних партійних прапорів, тільки наш національний прапор, стільки гарних людей, стільки друзів».

26 листопада на Європейській площі на так званому мітингу опозиціонерів відмітились гурти «Гайдамаки». В інші дні гурт також підтримував мітингувальників.

26 листопада на Європейській площі також виступали «Мотор’ролла», «PanKe Shava», «Атмасфера».

24 листопада гурту Kozak System вдалось не тільки розважити народ, а й заспівати разом із лідерами опозиції гімн України. На офіційному сайті гурт розмістив повідомлення: «Химерне співпадіння дати початку мітингів напевно щось таки та й означає, адже початок “Євромайдану” було покладено саме в день дев`ятої річниці Помаранчевої революції. Можливо це знак, що сьогодні варто закінчити розпочату справу, уникаючи помилок і недоліків минулого».

Того ж дня на Майдані Незалежності повстанськими піснями розважав народ лідер українського фолк-метал-гурту “Тінь Сонця” Сергій Василюк, а вже наступного дня він поїхав підтримувати Львів.

На Євромайдані не обійшлось і без музичних прем’єр. Так лідер ТНМК Фагот вперше на широкий загал виконав пісню «Я сам собі сила», який написаний спеціально до кінофільму «Іван Сила».

А 27 листопада на луцькому Євромайдані вперше провели повноцінний концерт. Розважальна програма розпочалася після 16 години з виступу рівненського барда Володимира Пастушка. По тому мітингувальників розігрівали луцькі гурти NeverEnD, Гараж 34, ФлайzZzа, Westa project, Yeganov project, Фіолет і Сашко Положинський.

Наприкінці концерту Сашко Положинський виконав знайому з часів Помаранчевої революції «Я не хочу бути героєм України».

А 28 листопада Mad Heads нагадав Євромайдану у Києві, що “Надія є”.

Також про свою участь у Євромайдані анонсували гурти «ДахаБраха», «DakhDaughters», «Хамерман знищує віруси», «Веремій», «Холодне сонце» та інші. (Тиждень.ua)