112 тис. українських дітей захворіли на грип протягом тижня

28 Січня 2014 21:17
mamapedia.com.ua

mamapedia.com.ua

Протягом 4 тижня поточного року в Україні на грип та ГРВІ захворіли понад 112 тис. дітей. Про це УННповідомили у МОЗ.

“За звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіло 172 тис. 552 особи, серед них 112 тис. 697 (65,3 %) становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 38,0 на 10 тисяч”, – йдеться в тексті.

Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в м. Києві та Київській області до 64, а найменший у Харківській області – 14,6 на 10 тисяч населення.

За звітний тиждень було госпіталізовано 6 тис. 859 осіб, серед них – 5 тис. 239 (76,4%) становили діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих та дітей збільшився на 6,5 % та 16,1 % відповідно.

Нагадаємо, найкращим засобом захисту від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому півмільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело: unn.com.ua