38,5 тис. жителів українських мегаполісів хворіють на грип

24 Січня 2014 12:51
babushka.ua

babushka.ua

Протягом минулого тижня у 10 контрольних містах по епіднагляду за грипом захворіли понад 38,5 тис. українців. Відповідну інформацію оприлюднив Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу “Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ”, повідомляє УНН.

Всього за минулий тиждень у контрольних містах було зареєстровано 38 тис. 557 хворих осіб на грип та ГРВІ, із них госпіталізовано 918 осіб (2,4 % – від числа захворілих), серед госпіталізованих 83,6 % складають діти віком до 17 років.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 38,7 випадків на 10 тис. населення, що вище ніж за минулий тиждень на 35,0 %

Довідка: до контрольних міст України за санітарно-епідеміологічною ситуацією належать Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ, Львів,Одеса, Сімферополь, Харків, Чернігів. Саме по ним встановлюється рівень епідеміологічних порогів.

Нагадаємо, найкращим засобом захисту від грипу за даними ВООЗ є вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому півмільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Джерело: unn.com.ua